середа, 9 березня 2016 р.

Ми Шевченка славить будем і ніколи не забудем

Сьогодні, 9 березня, минає 202 роки дня народження видатного українця поета, художника, прозаїка і драматурга Тараса Григоровича Шевченка.                               З плином часу все більше переконуєшся, що поезії нашого Кобзаря – то одкровення, яке він висловив на адресу минулих, сучасних і прийдешніх поколінь українців.                                                                                                                           Напевне, в Україні не знайдеться жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок «Кобзаря» Тараса Шевченка. Творчість цього поета можна не любити, можна критикувати, можна ставитися до неї із великою любов'ю... У будь-якому випадку байдужим вона не залишає нікого. 
Учні 5 класу переглянули відеоролик « Обличчя української історії. Т. Шевченко», мультфільм « Садок вишневий коло хати», а також прослухали поезії Великого Кобзаря, які продекламував Б. Ступка.

Шануючи Кобзаря, вклонімося до землі за його безсмертне слово, за віру, за надію в те, що над Україною ще зійде світанкова щаслива зоря волі й добробуту, зоря свободи і розквіту.


1 коментар: