пʼятниця, 27 січня 2017 р.

Крути, 29 січня 1918 року…

Коли злітає триста янголів,
Скорботна Україна править тризну.
І визначає для своїх синів
Цей день, як день захисника Вітчизни!
В. Сосюра
99 років тому, 29 січня 1918 року, українці стримали наступ ворога на Київ, проявивши жертовність і героїзм заради незалежності України.
Бій українських вояків проти більшовицької армії на станції Крути затримав ворога на чотири дні. Таким чином добровольці утримали столицю на час, необхідний для укладання Брест-Литовського миру, який de-facto означав міжнародне визнання української незалежності.
 На знак вшанування полеглих в бою під Крутами в Нововасилівському НВК  для учнів 6 класу було проведено урок – реквієм « Вам вічна слава, Вам вічна память…» у ході якого було переглянуто документальний фільм «Крути – за славу і честь України», створена виставка учнівських малюнків « Слава, слава Україні і її народу». Хвилиною мовчання усі згадали тих, хто поклав свої молоді голови у далекому 1918 і помирають зараз у боях за незалежність України.
Тож не осоромимо народу нашого, зробимо все, що  в наших силах для того, щоб держава наша, незалежна Україна, процвітала, і жити в ній з кожним роком ставало все краще. 
   Слава нашій-неньці Україні!   Слава її героям!

                            
                   



Немає коментарів:

Дописати коментар