середа, 26 квітня 2017 р.

26 квітня минає 31 рік від дня катастрофи на Чорнобильській АЕС

О Боже Великий, наш Боже, наш Боже! 
Дай певність на радість, 
умнож наші сили, 
Аби підняли ми обпалені крила, 
Щоб швидше минувся час 
лиха й випроби, 
Щоб змився дощами пекельний 
Чорнобиль... 
26 квітня 1986 року – один із найстрашніших днів в історії нашої держави та народу. В той чудовий, наповнений весняними пахощами та співом пташок день ніщо не віщувало біди. Та страшна чорна хмара накрила нашу землю, коли вибухнув реактор на Чорнобильській атомній електростанції. 
  Минає 31 рік від дня катастрофи , але кожна весна нагадує нам про сотні життів, що забрав із собою той вибух. Тривожними сновидіннями нагадує про себе Чорнобиль ліквідаторам аварії, які залишились живими. 
  Сьогодні для учнів 6 класу була проведена година скорботи « Памятаймо Чорнобильський квітень…»  Під час заходу учні мали змогу порівняти  Чорнобиль до… та Чорнобиль після…, переглянути документальні фільми « 20 фактів про Чорнобильську трагедію» та « Шокуючі наслідки екологічної катастрофи».
 

По закінченні години скорботи учні хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи.

Ми, нинішнє покоління, повинні робити все можливе, щоб зберегти своє життя і життя майбутніх поколінь: дбати про чистоту землі, насаджувати дерева, прикрашувати землю квітами, травами, не забруднювати ріки, ставки та джерела.

                                                                                                                                                                                                    

Немає коментарів:

Дописати коментар