пʼятниця, 5 травня 2017 р.

Пам'ять про минуле має жити заради майбутнього!

Нам треба об’єднатись воєдино,
Бо мрії й прагнення в нас одні –
Щоб стала вільна й сильна Україна,

Ми скажемо усі разом: «Ні – війні».
День Пам’яті, Примирення, Перемоги – єдине у світі свято, яке поєднує водночас світлу радість і чорний сум… Цю криваву сторінку історії ми, українці, не маємо права забути!..Ці памятні дні в Україні, що відзначається з 2015 року 8 та 9  травня, в річницю перемоги над нацизмом у Європі.Відповідно до указу Президента України, метою відзначення є гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги усім борцям проти нацизму.
Напередодні  Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги 5 травня для учнів 6 класу був проведений урок мужності « Є пам’ять, якій не буде кінця…», який розпочався із вступного слова вчителя Кирик С. С. Вона наголосила на великому історичному значенні святкування 8 травня – Дня пам’яті  та примирення і  9 травня – Дня  перемоги над фашизмом. 

Символом відзначення є червоний мак, який сьогодні був  на грудях кожного шестикласника, а у руках  тримали голубів – символ миру. Ведучими Бондаренко Є. та Петренком Н. було представлено інформацію про події Другої світової війни та їхній вплив на Україну. Учні презентували малюнки, обєднані темою «Ми хочемо без воєн жити…». 
Після уроку мужності та мітингу,  присвяченого  Дню Перемоги та Дню Пам'яті та примирення, учні  разом  із класним керівником вирушили до обеліску Слави , щоб покласти квіти героям.

Метою таких заходів є виховання патріотизму в душах підростаючого покоління, любові до рідної землі, почуття гідності та відповідальності перед своїм народом.
Слава Україні! 
Слава нації!


Немає коментарів:

Дописати коментар