пʼятниця, 17 листопада 2017 р.

З МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ ТОЛЕРАНТНОСТІ!

 « Безумством є переконання ,
що всі люди мають однаково

 думати  про певні предмети »
                                                 
Вольтер
  З метою формування в учнів поняття «толерантність»; закріплення  знань про компоненти толерантності, удосконалення  вміння толерантного спіл­кування; розвитку фантазії, творчих здібностей , 17 листопада  для  учнів  7 класу була проведена  година спілкування « Я в учнівському колективі» ( до Міжнародного дня толерантності)
 Танасенко Є. підготувала повідомлення про  історію виникнення дня толерантності.
З метою розширення знань про толерантну поведінку учням була запропонована така вправа:
 «Толерантність» ( вихованці , розділені на групи , створили плакат, у якому на кожну букву слова « толерантність» придумали асоціації)
 

З метою демонстрації психологічного стану людини, яка за певними ознаками відрізняється від решти, була розглянута така  вправа:

« Біла ворона» (кожному учаснику прикріплювався аркуш паперу (аркуші — різних кольорів, по 5-6 кольорових аркушів одного кольору і лише один аркуш — білого. Групи сформовані «за кольорами»,а до «самотнього білого» ставилося питання»  .Що ти відчув, коли зрозумів, що ти такий один і тобі немає пари?»   )
 

Далі була проведена діагностика «Що означає бути толерант­ним» , завдяки якій учні проаналізували наявність у себе рис толерантної особистості.
З метою узагальнити уявлення учасників про толерантність і толерантну поведінку, підвести до висновку про необхідність жити за принципами толерантності була проведена робота в групах. Кож­на група мала чудову нагоду — створити свій світ — «Світ толерантності» і «Світ інтолерантності».
 

Порівнявши два протилежні світи, учні зрозуміли, що людина, яка живе у світі добра, взаєморозуміння, тер­пимості з людьми інакших релігій, націй, культур, почувається особистістю, яка може розкрити всі свої найкращі риси, бути ко­рисною своєму оточенню. Людина, яка живе в толерантному світі, по-справж­ньому щаслива і дарує це щастя, любов лю­дям довкола.



Немає коментарів:

Дописати коментар