четвер, 15 лютого 2018 р.

Дзвін пам’яті…

Минають дні, і йдуть роки,
Життя листки перегортає,
А біль Афгану - навіки,
В душі чомусь не замовкає.
 Відповідно до Указу Президента України від 11.02. 2004 р., 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.     Цей день не випадковий. Він приурочений до річниці виведення військ СРСР з Афганістану.     З 1979 р. до 1989 р. близько ста п'ятдесяти тисяч українців пройшли через горнило «афганської війни». 290 українців не повернулися з Афганістану, 62 - вважаються зниклими безвісти або потрапили в полон...

З метою ознайомлення з однією із трагічних сторінок історії, через поезію, пісні, спогади учасників тих подій, донесення до юних сердець, що будь-яка війна - це безумство, катастрофа для людства; виховання у дітей почуття патріотизму, поваги та шани до тих, хто став свідком і учасником військових подій в Афганістані, класним керівником 7 класу Кирик С. С. проведено урок-реквієм « Афганістан – то біль і смуток, чиєсь обірване життя», присвячений  Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.





Сумними і гіркими спогадами поселилася в пам’яті наших людей афганська війна. Ця жахлива катастрофа людства й досі пред’являє рахунки людських втрат, смертей, каліцтв. Ніхто не применшує героїзму наших воїнів . І ніхто, і ніщо не може забутися. Пам’ять! Гірка пам’ять  війни! Вона ніколи не згасне.

Немає коментарів:

Дописати коментар