середа, 11 квітня 2018 р.

Пам'ять і біль крізь роки…

Щороку 11 квітня світ відзначає Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів.  Цю пам'ятну дату встановлено за рішенням Організації Об'єднаних Націй 11 квітня тому, що саме в цей день у 1945 році в'язні концтабору Бухенвальд ("Буковий ліс"), довідавшись про наближення американських військ, підняли збройне повстання.
З метою вшанування пам’яті жертв  фашизму, в’язнів «таборів смерті»  та привернення уваги учнівської молоді до однієї з жахливих сторінок історії для учнів 7 класу  була проведена інформаційна хвилина « Якщо є пекло на землі...»


Учні   переглянули документальні відеоматеріали та виступили із власними дослідницькими роботами « Фашистські табори смерті – геноцид проти людства», презентували виставку книг « Злочини проти людства », а також вшанували пам’ять невинно убієнних хвилиною мовчання.



У Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів ми  згадали усіх, хто був за колючим дротом гітлерівських катівень, хто навіки залишився там – у безіменних могилах чи печах крематоріїв, і тих, хто вижив усім смертям на зло…

Немає коментарів:

Дописати коментар