четвер, 26 квітня 2018 р.

Поріс чорнобилем Чорнобиль –бідою нашою поріс...

Хай стане мир міцніший устократ,
Хай над землею чисте небо буде.
Чорнобиль — попередження набат,
 Його уроків людство не забуде.


26 квітня . В пам'яті українського народу - це день чорнобильського лиха, болю, суму. Вже минуло 32 роки, але скільки б часу не пройшло, слово «Чорнобиль» полум’янітиме чорним вогнищем скорботи.
Саме в цей день для учнів 7 класу Нововасилівського НВК була проведена година спілкування   «Довга тінь Чорнобиля». Класний керівник Кирик С. С. розповіла про страшні наслідки найбільшої техногенної катастрофи ХХ сторіччя. Збитки, шкоду, завдану здоров’ю людей, втрати від радіоактивного забруднення довкілля, джерел водопостачання, рідних домівок.   
Учні розповідали підготовлену інформацію про рятівників, які намагалися приборкати велетенське полум’я та наслідки пожежі, презентували книжкову виставку « Чорнобильська молитва».

 
 

 Потім семикласники переглянули документальний фільм « Чорнобиль та його наслідки».
Учні усвідомили масштаби трагічних подій та вшанували загиблих хвилиною мовчання.
Наш земний уклін, довічна вдячність усім тим, хто, ризикуючи своїм здоров'ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю. Священна пам'ять про всенародний подвиг ніколи не зітреться з історії людської, не згасне у віках.

Немає коментарів:

Дописати коментар