пʼятниця, 20 листопада 2015 р.

Зі святом!

Народе мій, пишаюся тобою:
Моя душа  – частинка твого «Я».
Красою правди у святім двобою
Понад Майданом сонця лик сія…
Є нація! Хай знають всі у світі:
Ми є! Народ піднявся із колін!
І переможно сонце правди світить,
Співає гордо наш Державний Гімн.

Згідно Указу Президента України від 13 листопада 2014 року № 872 дріб 2014  21 листопада визнано Днем  Гідності та Свободи.   
Мета запровадження пам’ятної дати — це утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.    
 З метою популяризації свята для учнів 5 класу Нововасилівського НВК було проведено годину спілкування  «Ми всі українці – єдина сім'я».  
   П’ятикласники отримали інформацію про доленосні події в Україні початку XXI століття, віддали належну шану патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. 
                                                   
  Наше життя є складним. В ньому зустрічається усе: радість і горе, нагороди та випробування. Ми стикаємося з підлістю, зрадою, ненавистю та болем. Це також невід’ємні частини нашого життя, але тільки від нас залежить: чи гідно ми витримаємо ці складні життєві іспити та вийдемо з труднощів переможцем, зберігши людяність,чи зламаємося та втратимо єдине, що нам по суті належить – свою гідність.
Творіть добро для неньки України,
Щоб дужою була, щоб сильною була.
В ім'я священної людини,
Яка б в добрі та злагоді жила.
Творіть добро, щоб хліб був на столі,
Калина зацвітала коло хати,
Гніздились у дворі на щастя журавлі
І багатіла Україна - мати.
                          
                  

Немає коментарів:

Дописати коментар