середа, 29 листопада 2017 р.

ОБЕРЕЖНО, ОЖЕЛЕДИЦЯ!

Будьте обережними, не наражайтеся на небезпеку!
Як можна зменшити ризик травм у ожеледицю
·         Ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, а ступайте на всю підошву. Руки повинні бути не зайняті торбами.
·         При порушенні рівноваги – швидко присядьте, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах.
·         Падайте в ожеледицю з мінімальним збитком для свого здоров’я. Відразу присядьте, щоб знизити висоту.
·         Не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, але і більш важких травм, особливо переломів.
·         Обходьте металеві кришки люків. Як правило, вони покриті льодом. Крім того, вони можуть бути погано закріплені і перевертатися, що додає травмувань.
·         Не прогулюйтеся з самого краю проїжджої частини дороги. Це не безпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо. Можна впасти та вилетіти на дорогу, а автомобіль може виїхати на тротуар.
·         Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та у ожеледицю. Пам’ятайте, що у ожеледицю значно збільшується гальмовий шлях машини і падіння перед автомобілем.
·         Якщо ви впали і через деякий час відчули біль в голові, нудоту, біль в суглобах, утворилися пухлини – терміново зверніться до лікаря в травмпункт, інакше можуть виникнути ускладнення з поганими наслідками.
·         Тримайтеся подалі від будинків – ближче до середини тротуару. Взимку, особливо в містах, дуже велику небезпеку являють собою бурульки.
·         Ходіть по тротуарах, посипаних піском або сіллю, а якщо вони не посипані, ходіть по не притоптаному снігу, який зазвичай залишається на внутрішньому краї тротуару.
·         При ступанні по льоду максимальне навантаження на стопу повинно приходитися не на п’яту, а на носок. Ходіть неквапливо, ноги злегка розслабте в колінах.

Немає коментарів:

Дописати коментар