пʼятниця, 24 листопада 2017 р.

Це потрібно живим...

Згадайте нас - бо ми колись жили.
Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!
Ми в цій землі житами проросли,
Щоб голоду не знали люди вічно.

Кожен народ має свою історію і свої трагічні дати, які ніщо не в змозі стерти з пам’яті поколінь.  З метою гідного вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу — Голодомору 1932 – 1933 років в Україні, вчиненого тоталітарним репресивним сталінським режимом, а також голодоморів 1921 – 1922, 1946 – 1947 років в Україні, 24 листопада відбувся урок – реквієм для учнів 7 класу           « Ті дні у пам’яті народній…». У ході заходу класний керівник  Кирик С. С. намагалася донести до сердець учнів страшні сторінки історії нашої держави, коли без стихії, без засухи, без війни – в самому центрі Європи, в Україні, яка була житницею континенту, небачений голод забрав у могилу мільйони людей.
Очколяс В. Та Фаніна К. розповіли про « закон п’яти колосків», а також озвучили жахливі факти геноциду проти власного народу. 
Хвилиною мовчання та горінням свічок згадали закатованих голодом жертв геноциду українського народу.

 Звертаючись до учнів класу , класний керівник закликала всіх зберегти пам'ять про трагічні сторінки історії нашої держави для майбутніх поколінь та запалити свічку пам'яті 25.11.2017 року о 16.00.
На підвіконні палахтить
Скорботи полум’я священне –
То свічка пам’яті горить
За всіх безвинно убієнних. 
Наталка Тривайло




Немає коментарів:

Дописати коментар