пʼятниця, 19 січня 2018 р.

Ми пишаємося, що ми – українці, а наша Вітчизна — Україна, земля, дорога та мила серцю кожного із нас

Україно, соборна державо,
Сонцесяйна колиско моя,
Ні, не вмерла й не вмре твоя слава,

Завойована в чесних боях.
День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді, на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.
З метою  формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності у Нововасилівському НВК класним керівником Кирик С. С. організовано та проведено годину спілкування для учнів 7 класу « Соборна і єдина наша Україна». Ведучими заходу були Білий Денис та Петренко Нікіта. Фаніна Катерина продекламувала легенду « Сила у єдності», учні : Чубенко Кирило, Рейх Ярослав, Очколяс Вікторія, Танасенко Євгенія та Суров Ростислав продекламували поезії про красу держави. Потім учні мали змогу переглянути відеоролик " Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка"


, а потім створили ланцюг єдності.

Учні 7 класу впевнені в бажанні будувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.
Пропоную переглянути фрагменти відеорепортажу









Немає коментарів:

Дописати коментар